Folksam Barnförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar & ICA Försäkring och innehåller annonslänkar.

Barn är det viktigaste vi har och ska behandlas därefter. Ett bra sätt att skydda barnet är att ha en barnförsäkring, Folksam har 2 olika alternativ.

Fördelar
 • Topprankad barnförsäkring
 • Gör hälsodeklarationen smidigt online

Folksam Försäkringsbolag grundades år 1908 och har redan från start varit ett kundägt företag. Det innebär bland annat att företaget inte tar ut någon vinst, allt går tillbaka till kunderna i form av återbäring.

År 2020 betalade Folksam Liv ut närmare 286 miljoner till sina 600.000 kunder. Vilka som får återbäring beror på vilket fackförbund försäkringstagaren är med i.

Folksam har flera dotterbolag som t.ex Tre Kronor som i sin tur försäkrar Swedbanks och Sparbankernas kunder.

Folksam har en historia på över 100 år och är väl insatta i vad det innebär att skapa en bra försäkring. Dom har många försäkringar att välja mellan, bland annat hem- bil- och idrottsförsäkring och dom har förstås även barnförsäkringar.

I dagsläget finns det två olika försäkringar att välja mellan. Folksam Barnförsäkring Stor och Bas. Båda försäkringarna har samma innehåll, det som skiljer dom åt är ersättningsbeloppet och försäkringspremien som självklart påverkas av valt belopp.

Som försäkringstagare är det viktigt att jämföra barnförsäkringar innan du väljer företag. Bland annat kan du själv läsa information om dom olika försäkringsbolagens på respektive hemsida. Vill du läsa om Folksams omdömen så finns det många undersökningar och opartiska artiklar om bolaget. Betygen varierar något, men i det stora hela är kunderna nöjda med både försäkring och hantering av ärenden.

Nivå av barnförsäkring på Folksam

Hos Folksam finns det två olika barnförsäkringar. Innehållet är detsamma men du får mer eller mindre ersättning beroende på vilken försäkring du väljer.

Det som skiljer dom olika försäkringarna från varandra är

Bas

 • Folksam barnförsäkring Bas ersätter 1.190.000 kr, 25 pbb (prisbasbelopp)
 • Medicinsk invaliditet, max 3.570.000 kr
 • Ekonomisk invaliditet, max 1.190.000 kr
 • Vissa diagnoser och händelser, max 119.000 kr

Stor

 • Folksam barnförsäkring Stor ersätter 2.380.000 kr 50 pbb (prisbasbelopp)
 • Medicinsk invaliditet, max 7.140.000 kr
 • Ekonomisk invaliditet, max 2.380.000 kr
 • Vissa diagnoser och händelser, max, 238.000 kr

Något som båda försäkringarna har heter Familjestöd Direkt, vilket är en tjänst där vårdnadshavare har rätt till kostnadsfria och obegränsade samtal med barnmorska eller socionom. Tjänsten har öppet mellan 08:00-20:00 varje dag och kräver ingen skadeanmälan.

Omdöme

Folksams barnförsäkring får betyget 3/5. Folksams barnförsäkring ger bra ersättning för både medicinsk- och ekonomisk invaliditet. Hos Folksam finns två olika försäkringar för barn, bas och stor. Det som skiljer nivåerna åt är primärt ersättningarna.

Pris

Folksams barnförsäkring kostar ungefär 223 kr för ”Bas” och 348 kr för ”Stor”.

Villkor på Folksams barnförsäkring

Försäkringsvillkoren för Folksams barnförsäkring är detsamma vare sig du har Barnförsäkring Bas eller Stor. 

Bland annat gäller båda försäkringarna från 0-25 år och kan tecknas upp till 18 år. Vissa ersättningar kan lämnas upp till det att den försäkrade fyller 32 år.

På hemsidan hittar du villkoren och all information du behöver gällande din försäkring, som t.ex vad som händer om barnet får ett eller flera ärr, ersättning vid kroppsskada eller vilka typer av diagnoser och sjukdomar som den täcker.

Det finns även ett bra dokument med samlad information om villkoren och försäkringen om du vill få en snabb överblick.

Så behandlar Folksams barnförsäkring diagnoser

En diagnos påverkar livet för både barn och närstående i en större eller mindre utsträckning och det är viktigt att barnet får hjälp så fort det går. Om det dessutom är möjligt att få ett ekonomiskt stöd i form av ersättning är det bra att ha en barnförsäkring som täcker detta.

Liksom många försäkringsbolag så täcker Folksams barnförsäkring vissa diagnoser och sjukdomar. Med det menas att vissa sjukdomar/diagnoser är ersättningsbara andra inte, sedan finns det undantag med sjukdomar/diagnoser som ersätts med högst 10% av försäkringsbeloppet. Exempel på dessa är ADHD, Autism, Cerebral pares och specifik hörselnedsättning.

Kontakta Folksam försäkring

Telefon

Har du allmänna frågor kring försäkringar eller vill ha information om din egen försäkring kan du ringa Folksams kundtjänst på telefonnummer 0771-950 950. 

Öppettider kundservice: Vardagar 07:30–21:00, helger 09:00–19:00

Skadeärenden: Vardagar 07:30–17:00

Mejl

Genom att fylla i en kontaktformulär på Folksams hemsida kan du få hjälp med allmänna frågor, svaret skickas till din mejl.

Brev

Kontakta Folksam via brev, adressen är Folksam, 106 60 Stockholm.

Skadeanmälan

Fyll i en skadeanmälan på hemsidan för snabb handläggning eller kontakta kundservice.

Fördelar
 • Topprankad barnförsäkring
 • Gör hälsodeklarationen smidigt online