Länsförsäkringar Barnförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar & ICA Försäkring och innehåller annonslänkar.

En barnförsäkring fungerar som ett ekonomiskt stöd om ditt barn kommer till skada. Länsförsäkringar barnförsäkring ger er extra trygghet i vardagen.

Fördelar
  • Topprankad barnförsäkring
  • Gör hälsodeklarationen smidigt online

Under 1800-talet bildades delar av det som senare kom att bli Länsförsäkringar AB. Företaget består av länsförsäkringsgruppen, vilka är 23 självständiga länsförsäkringsbolag som arbetar i samverkan, och tillsammans äger dom Länsförsäkringar AB. Bolagen finns utspridda i hela Sverige och kan därför ha en nära kontakt med sina kunder.

Företaget har många års erfarenhet av försäkringar och allt som hör därtill. Idag har Länsförsäkringar omkring 3.9 miljoner kunder.

Länsförsäkringar har en barnförsäkring med olika val av ersättningsbelopp. Eftersom att Länsförsäkringar är uppdelat i 23 mindre bolag så gäller även olika priser och villkor beroende på vilket bolag du väljer att förbinda dig och ditt barn till.

Att tänka på innan du väljer vilket försäkringsbolag du vill försäkra ditt barn hos bör du se dig om bland olika dom olika bolagen då det finns många att välja på och alla har sina unika försäkringar och villkor. Det är lätt att försäkra allt man äger och har på ett och samma ställe, men det är absolut viktigt att se det ur andra perspektiv och jämföra barnförsäkring innan du bestämmer dig. En grundläggande faktor är att vända sig till ett försäkringsbolag som erbjuder allt som just du och ditt barn kan tänkas behöva i en barnförsäkring.

Länsförsäkringar har funnits så pass länge att dom har haft lång tid på sig att utveckla en allsidig barnförsäkring, vilket dom har lyckats bra med. Faktum är att Länsförsäkringars barnförsäkring är en av dom som är de mest omfattande på marknaden.

En avgörande del vid val av barnförsäkring är också hur företaget hanterar kunder och deras ärenden. Om du söker på internet kommer det upp hundratals sidor med olika information om olika försäkringsbolag. Är du intresserad av ett visst företag finns det ofta flertalet recensioner. När det kommer till Länsförsäkringars omdöme så får dom ofta bra kritik. 

Nivå av barnförsäkring på Länsförsäkringar

Länsförsäkringar har en barnförsäkring, i den finns det 5 olika ersättningsbelopp att välja mellan.

  • 2.380.000 kr (50 pbb)
  • 1.904.000 kr (40 pbb)
  • 1.428.000 kr (30 pbb)
  • 952.000 kr (20 pbb)
  • 476.000 kr (10 ppb)

Vilket försäkringsbelopp du väljer samt vilken ålder ditt barn har är det som bestämmer premien. Försäkringsbeloppen följer prisbasbeloppet vilket ändras varje år, även det påverkar priset på din försäkringspremie.

Försäkringen går att teckna för barn som ännu inte har fyllt 18 år. Den gäller från det att barnet föds och upphör vid förfallodagen efter 25 år. Därefter går det att teckna en olycksfalls- och sjukförsäkring för vuxna. Försäkringen gäller utan självrisk.

Omdöme

Länsförsäkringars barnförsäkring får betyget 3/5. Länsförsäkringars barnförsäkring är allsidig och ger ett grundläggande skydd emot det man kan förvänta sig. Hos Länsförsäkringar finns fem olika försäkringar för barn, det som skiljer är försäkringsbeloppet.

Pris

Länsförsäkringars barnförsäkring kostar ungefär 146 kr för ett försäkringsbelopp på 476 000 kr, 174 kr för ett försäkringsbelopp på 952 000 kr, 214 kr för ett försäkringsbelopp på 1 428 000 kr, 264 kr för ett försäkringsbelopp på 1 904 000 kr och 310 kr för ett försäkringsbelopp på 2 380 000 kr.

Villkor på Länsförsäkringars barnförsäkring

Eftersom att Länsförsäkringar består av flera olika länsförsäkringsbolag så är det även olika villkor som gäller. Länsförsäkringar har valt att göra 23 olika hemsidor med respektive bolag vilket ställer till det lite när vi letar efter information. Med detta i åtanke råder vi dig till att kontakta den enheten av Länsförsäkringsgruppen som ligger i ditt intresse, just för att få rätt information om villkoren dom står för.

Men i det stora hela är villkoren lätta att läsa igenom, och det finns även en sammanfattning som gör att det är möjligt att få en snabb överblick.

Så behandlar Länsförsäkringars barnförsäkring diagnoser

En betydande aspekt i en barnförsäkring är vad för diagnoser och sjukdomar den egentligen täcker. Faktum är att det tyvärr förekommer en del psykiska eller fysiska åkommor hos barn vilka är oerhört viktiga att hjälpa barnet med så fort som möjligt. Det kan även komma att kosta, kanske blir det många resor till och från vården, diverse mediciner eller krämpor som kan komma med sjukdomen/diagnosen. Vissa svårigheter kvarstår hela livet, även det kan försäkringsbolaget hoppa in och ersätta för kostnader och/eller lidande.

Liksom dom flesta försäkringsbolagen gör även Länsförsäkringar undantag när det gäller vissa typer av diagnoser och sjukdomar. Dom fördelas som ersättningsbara, ersättningsbara med viss begränsning och inte ersättningsbara.

Till exempel: Har ditt barn en NPF diagnos, som adhd, autism eller språkstörning går det att få ersättning upp till 19% för medicinsk invaliditet. Dessvärre går det inte att få någon ersättning för ekonomisk invaliditet som t.ex arbetsoförmåga vilket är vanligt att barn och vuxna får av den typen av diagnoser.

Exempel på diagnoser som barnet får ersättning för är olika typer av allvarlig hjärnskada, barnreumatism (med viss begränsning), och en del typer av godartade tumörer.

Läs igenom villkoren för att få en tydlig bild över vilka diagnoser och sjukdomar som hör till dom olika kategorierna.

Kontakta Länsförsäkringar

Komma i kontakt med Länsförsäkringar

Kontaktuppgifterna varierar beroende på vart du vill vända dig inom Länsförsäkringsgruppen. Alla Länsförsäkringars kontaktvägar är telefon, mejl samt brev vilka du hittar på länsförsäkringars hemsida. Du blir automatiskt slussad till det bolaget som ligger närmast dig. Via hemsidan kan du även boka online möten.

Skadeanmälan

Skadeanmälan kan göras via länsförsäkringars hemsida och är alltid densamma oavsett bolag.

Kontaktperson

Hos Länsförsäkringar får du fördelen att ha en egen kontaktperson att vända dig till vilken är insatt i just din försäkring och dina ärenden. Vilken kontaktperson du har möjlighet att få beror på vart du bor. Kontaktuppgifter till Länsförsäkringars kontaktpersoner hittar du på hemsidan.

Fördelar
  • Topprankad barnförsäkring
  • Gör hälsodeklarationen smidigt online