Moderna Barnförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Inlägget är reklam för Moderna Försäkringar & ICA Försäkring och innehåller annonslänkar.

Uppdaterat 07/12/2023: Moderna tar inte emot nya kunder längre.

En barnförsäkring kan underlätta mycket vid sjukdom eller olycksskada. Moderna har 3 försäkringsalternativ för barn. Nedan finns sammanfattad information om försäkringarna.

Om ditt barn utsätts för olycksfallsskada eller sjukdom är det till er fördel att få ett ekonomiskt skydd för en ökad trygghet. Bolaget bakom Moderna Försäkringar har funnits sedan 1916, men först 2016 började Moderna Försäkringar erbjuda barnförsäkringar, detta efter att dom hade köpt upp Skandias verksamhet inom bl.a. barnförsäkringar. Trots att barnförsäkringen inte har funnits i mer än 5 år så har Moderna stor erfarenhet av försäkringar överlag, vad dom bör innehålla och vilka ersättningsbelopp är relevanta.

Vid val av försäkringsbolag är det av stor vikt att se över företagets rykte, hantering av ärenden och hur tillmötesgående företaget är i det stora hela. Om olycksfall eller sjukdom sker så är det ganska självklart att man vill att allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Väljer du att försäkra ditt barn hos Moderna kan du välja mellan 3 genomgripande försäkringar som dessutom ligger högt upp på flera hemsidor där dom jämför barnförsäkringar. Till exempel så har Modernas barnförsäkring, Large, hamnat på delad förstaplats i Konsumenternas Försäkringsbyrås oberoende jämförelse.

Dessutom är Modernas omdöme från kunder mestadels positiva. Försäkringstagarna är nöjda både med försäkringsavtalen och handläggningstiden vid skadeanmälan, utöver det beskrivs Modernas kundtjänst som enkla och samarbetsvilliga överlag. 

Från Modernas hemsida

Nivå av barnförsäkring på Moderna

Modernas barnförsäkring finns i tre olika nivåer. Moderna barnförsäkring Grundskydd, Medium och Large. Med tanke på namnen är det lätt att förstå vilket försäkringsalternativ som täcker mest respektive minst.

Alla barnförsäkringarna har samma försäkringsbelopp att välja mellan

  • 800.000 kr
  • 1 200 000 kr
  • 1 600 000 kr
  • 2 000 000 kr

Barnförsäkring Large täcker mest. Allt från medicinsk och ekonomisk invaliditet till ärr från olycksfall eller sjukdom.

Barnförsäkring Medium täcker samma saker som Lagre bortsett från engångsersättning vid sjukdom, vilket vi kommer gå in på lite närmre längre ner i artikeln.

Barnförsäkring Grundskydd är den lägsta nivån vilken ersätter betydande färre diagnoser, likaså försvinner ersättning för viss typ av vård.

Omdöme

Modernas barnförsäkring får betyget 4.9/5. Modernas barnförsäkring är giltig hela vägen upp till 30 år vilket är unikt. Hos Moderna finns både olika försäkringsbelopp och olika nivåer.

Pris

Modernas barnförsäkring kostar ungefär 1 852 kr om året kr för ”Medium” och 2 530 kr om året för ”Large”. Summan är räknad med ett försäkringsbelopp på 800 000 kr.

Villkor på Modernas barnförsäkring

Modernas villkor är välformulerade och lättförståeliga. Istället för att dela upp dom olika försäkringarna har dom istället skapat kolumner där varje försäkringsvillkor är uppradade bredvid varandra så att du lättare ska kunna jämföra försäkringsalternativen.

Villkoren är i stort sett likadana för Large och Medium. Grundskydd täcker mindre som därmed gör att villkoren ser något annorlunda ut. Vilket ersättningsbelopp ditt barn har rätt till vid skada eller sjukdom influeras av vilket försäkringsbelopp försäkringstagaren väljer.

Försäkringen kan tecknas som tidigast när barnet föds (ju snabbare desto bättre) men inte efter det att barnet har fyllt 18 år. Försäkringen gäller alltid i Norden och som max 24 månader utanför om inte annat har avtalats mellan försäkringstagaren och Moderna.

Du hittar all information du behöver om varje försäkring, sammanfattning av villkoren och förköpsinformation samt fullständiga villkor på Moderna Försäkringar´s hemsida.

Så behandlar Modernas barnförsäkring diagnoser

Innan du väljer försäkringsbolag för ditt barn är det nästintill ett måste att den täcker medicinsk och ekonomisk invaliditet. Detta då dessa två faktorer är dom som kan komma att påverka barnet som mest vid eventuell olycka eller sjukdom.

Medicinsk invaliditet ersätter barnet om hen får permanenta fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar, vilka även kan komma att ge barnet vissa svårigheter genom livet. Inom den kategorin kan barnet få ersättning för lidande, medicin, resor, vård m.m.

Ekonomisk invaliditet ersätter barnet vid eventuell framtida nedsatt arbetsförmåga. Det är inte ovanligt att ekonomin påverkas pga olika typer av funktionsnedsättningar och då är det perfekt att ha en barnförsäkring som finns där och stöttar.

En del barn behöver vård och stöd mer eller mindre hela livet. För att ha möjlighet till detta utan att behöva tömma fickorna helt och hållet så är en barnförsäkring med bra villkor kring dessa punkter oerhört viktigt.

Barnet förtjänar rätt vård i ett tidigt stadie, inte bara fysiskt utan i vissa fall även psykiskt. Modernas barnförsäkring Large och Medium ersätter viss kostnad för kristerapi hos psykolog.

Dom sjukdomar och tillstånd som accepteras vårdbidrag från försäkringskassan till minst 25% har rätt till en engångsersättning. Exempel på dessa är hörselnedsättning, Autism och ADHD. Enbart Modernas barnförsäkring Large erbjuder den ersättningen.

Läs villkoren för fullständig information.

Kontakta Moderna försäkring

Telefon 

För snabb hjälp gällande frågor om din eller andra försäkringar kan du med fördel ringa till Modernas kundtjänst på telefonnummer 010-219 10 80.

Öppettiderna är måndag-torsdag 08:00-20:00, fredagar 08:00-17:00, lördagar och söndagar 09:00-15:00.

Befinner du dig i utlandet ringer du +46 8 562 00 606.

Hemsida: Moderna.se

Anmäl skada

En skadeanmälan gör du genom att fylla i en blankett på Modernas hemsida.

Råkar ditt barn ut för skada utomlands ringer du Falck Global Assistance på +46 8 587 717 17 eller Moderna Försäkringars kundservice på +46 40 694 48 98.

Har du övriga frågor om skadeärenden når du en handläggare på telefonnummer 010-219 10 90. Skadeavdelningen har öppet måndag-fredag: 08:00-17:00.

Vad kostar Modernas barnförsäkring?

Modernas barnförsäkring kostar ungefär ca 154 kr i månaden för Medium-paketet och ca 211 kr i månaden för Large-paketet. Detta är ett snitt som Barnförsäkringar tagit fram, ditt pris kan skilja sig något.